"Prijedorčanka" predstavila novi brend "Gazdina rakija"

Bez autora
Jun 10 2010

Fabrika za preradu voća "Prijedorčanka" iz Prijedora danas je u prostorijama ove kompanije organizovala prijem za poslovne partnere i medije na kome je zvanično predstavila novi brend 'Gazdina rakija' pod kojim će se već od sutra na tržištu Bosne i Hercegovine naći osam vrsta rakije. Čuveni voćni destilati kruške viljamovke, šljive, kajsije, dunje, kleke, drenje, maline i zove i do sada su bili prisutni na domaćem tržištu, ali, idući u korak s vremenom, sada su brendirani. Pod novim brendom rakije su prodavane na tržištu Srbije, a odnedavno i Crne Gore, a sada će i na domaće tržište, kazala je Vukelićeva podsjetivši da je "Prijedorčanka" samo ove godine na sajmovima u Splitu i Novom Sadu, kao i sajmu brendova u Beogradu pobrala najsjajnija priznanja za svoje proizvode. Od Privredne komore RS za 2010. godinu ova fabrika dobila je 'Priznanje za prepoznatljiv kvalitet i razvoj novih proizvoda - linija `Gazdinih rakija`'.

"Prijedorčanka" predstavila novi brend "Gazdina rakija"Fabrika za preradu voća "Prijedorčanka" iz Prijedora danas je u prostorijama ove kompanije organizovala prijem za poslovne partnere i medije na kome je zvanično predstavila novi brend 'Gazdina rakija' pod kojim će se već od sutra na tržištu Bosne i Hercegovine naći osam vrsta rakije.

Izvršni direktor kompanije Ljiljana Vukelić pojasnila je da su čuveni voćni destilati kruške viljamovke, šljive, kajsije, dunje, kleke, drenje, maline i zove i do sada bili prisutni na domaćem tržištu, ali, idući u korak s vremenom, sada su brendirani.

- Pod novim brendom naše rakije su prodavane na tržištu Srbije, a odnedavno i Crne Gore, a sada će i na domaće tržište, kazala je Vukelićeva podsjetivši da je "Prijedorčanka" samo ove godine na sajmovima u Splitu i Novom Sadu, kao i sajmu brendova u Beogradu pobrala najsjajnija priznanja za svoje proizvode.

Od Privredne komore RS za 2010. godinu ova fabrika dobila je 'Priznanje za prepoznatljiv kvalitet i razvoj novih proizvoda - linija `Gazdinih rakija`'.

Vukelićeva je navela da su prošle godine na domaće i strana tržišta plasirali oko 50.000 boca rakije, a da bi ove godine, s obzirom da je i dalje prisutna kriza, bili zadovoljni prodajom koja bi se kretala od 70.000 do 80.000 komada.

- Naš cilj je godišnja proizvodnja od 100.000 flaša rakije, kazala je Vukelićeva.

Prisutni gosti danas su u fabrici "Prijedorčanka" koja se nalazi u Brezičanima, osim degustacije brendiranih proizvoda, obišli pogone ove kompanije koja ima pet proizvodnih linija - za duboko zamrzavanje, za proizvodnju voćnih destilata, za proizvodnju koncentrisanih voćnih sokova, za sušenje voća i povrća i liniju za punjenje prirodnih voćnih rakija.

Kompanija "Prijedorčanka" osnovana je 1972. godine, a 80-tih godina je modernizovana.

Privatizacija je izvršena 2001. godine i danas u fabrici instalisanih kapaciteta 16.000 tona voća i povrća koja je, najvećim dijelom automatizovana, radi 55 radnika.

Prošle godine otkupljeno 14.000 tona svježeg voća za industrijsku preradu, što je i rekordna poslijeratna proizvodnja koju je "Prijedorčanka" imala početkom 90-tih godina, a ovaj plan očekuju da ispune i ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik